Există mai multe lucruri pe care le puteți face chiar acum pentru a vă asigura că mașina dvs. funcționează cu succes pe parcursul lunilor de iarnă, precum și pentru a maximiza capacitatea mașinii dvs. de a vă menține în siguranță pe dvs. și familia dvs. în cazul apariției unei probleme meteorologice de iarnă.

Iată cinci strategii cheie de urmat.

1.Puneți în mașină o cutie „aprovizionare pentru iarnă”. Acesta este cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru mașina dvs. și pentru siguranța personală.

A avea o cutie plină cu provizii de iarnă în portbagaj poate face diferența atunci când ceva nu merge bine în timp ce călătoriți într-o zi rece de iarnă.

Iată o listă rapidă de articole pe care ar trebui să le includeți în acea cutie: o lanternă, rachete de drum, o trusă de prim ajutor, câteva pături, o schimbare a hainelor calde pentru șofer, câteva perechi suplimentare de mănuși, un aparat de radio, un aparat încărcat telefon mobil pentru apelurile.

2.Verificați nivelurile de lichid de răcire și antigel ale motorului. Antigelul este substanța magică care îți împiedică înghețarea motorului în acele perioade ale anului în care simți că înghețe.

3. Verificați presiunea anvelopelor și adâncimea benzii de rulare. Anvelopele bune sunt cheia pentru a rămâne pe drum și pentru a vă menține în siguranță atunci când vremea este îndoielnică și zăpada și gheața cad din cer.

4. Utilizați lichid ștergător de parbriz de iarnă. Nu tot lichidul ștergătorului de parbriz este același. Lichidul obișnuit pe care îl utilizați primăvara, vara și toamna devine adesea mai rău decât inutil iarna, deoarece se îngheață rapid la contactul cu parbrizul.

5. Treceți la un ulei de iarnă la următoarea schimbare de ulei. În general, cu cât vremea este mai rece, cu atât vrei să fie mai subțire uleiul din motor.